Restaurants

De restaurants in de toeristische badplaatsen van de Canarische Eilanden zijn volledig ingesteld op de wensen van de Europese toerist. Je vindt er dus allerlei restaurants met uiteenlopende menukaarten, van steakrestaurant tot Chinees. Op Gran Canaria en Tenerife zijn zelfs fastfoodrestaurants te vinden!

Sommige Spaanse restaurants op de Canarische Eilanden serveren naast de internationale keuken ook de typische lokale gerechten serveren zoals tapas. Voor de écht Canarische keuken moet echter je in het binnenland zijn, bij de Típicos bijvoorbeeld. Het eiland La Gomera staat bekend om zijn heerlijke Canarische gerechten.

De traditionele Canarische keuken bestaat uit stevige, eenvoudige vlees- en visgerechten. De basisingrediënten hiervan zijn maïsmeel, kikkererwten en aardappels.

Langs de kust van de Canarische Eilanden kun je genieten van traditionele gerechten met verse vis en schaal- en schelpdieren, zoals papegaaivis (vieja), tonijn (atun) en garnalen (gambas).

De binnenlanden staan bekend om vleesgerechten die vooral van konijn, lever en geitenvlees zijn gemaakt. Dit vlees is vaak heerlijk gemarineerd in ui, knoflook, rode paprika en kruiden. Ook worden verschillende soorten vlees in een pan bereid als stoofpot. Stevige maaltijdsoepen (potajes) met vlees of vis zijn er ook populair.

Bij alle gerechten wordt Gofio geserveerd. Het wordt gemaakt van geroosterd tarwemeel, gerstemeel, maïsmeel of kikkererwtenmeel. Dit wordt met water gekneed tot een forse bal en dient als brood bij de maaltijd.




Traditioneel eten & drinken

  • Papas arrugadas
    Kleine aardappeltjes die in de schil gekookt zijn in extra zout water, zodat ze een zout korstje krijgen. Geserveerd met Mojo rojo of verde.
  • Atun en adobo
    Tonijn in dunne lapjes gesneden, kort gebakken op de bakplaat, gemarineerd in olijfolie, peterselie en knoflook.
  • Viejas con papas arrugadas
    Gebakken papegaaivis met een saus van veel knoflook, ui, rode paprika en kruiden.
  • Croquetas de pescado
    Kroketjes, gemaakt van restjes witte vis, aardappelpuree en kruiden.
  • Conejo en salmorejo
    Gemarineerde konijn die gestoofd word in pikante saus.
  • Chuletas
    Koteletten van varkensvlees of geitenvlees.
  • Cabrito of carne de cabra en salsa
    Geitenvlees gemarineerd in een smakelijke marinade van ui, knoflook, rode paprika en kruiden.
  • Caldo de papas/pescado
    Een stevige soep op basis van aardappelen of vis.
  • Potajes
    Stevige maaltijdsoepen op basis van aardappelen met wite bonen of spek, zoals de linzensoep (potaje de lentejas), waterkerssoep (potaje de berros) en de groentensoep (potaje de verduras).
  • Queso de Cabra
    Geitenkaas
  • Malvasía
    Deze beroemde wijn wordt verbouwd op Lanzarote en La Palma.

Restaurants op Gran Canaria

  • Restaurant Mundo
    Een van de beste restaurants van Playa del Inglés met een strak zwart-wit interieur met grote rode banken. Ze serveren een mix van Europese en Aziatische gerechten.
  • Restaurant Espetada
    Uitstekend steak restaurant dat ook visgerechten serveert, met mooi authentiek interieur. Het restaurants staat bekend als een van de beste van Playa del Inglés.
  • Restaurant Rías Bajas
    Dit restaurant serveert verse vis- en zeevrucht gerechten die bekend zijn over heel het eiland.

Restaurants op La Gomera

  • Restaurant El Puerto
    Dit restaurant is gespecialiseerd in verse vis en is een van de beste plekken van de stad om de lokale delicatessen te proberen.
  • Restaurant El Baifo
    Dit Maleisisch-Frans restaurant serveert wok- en curry gerechten en er is ook veel keus voor vegetariërs.
  • Restaurant El Palmar
    Voornamelijk traditionele gerechten.