Feitentabel

Wil je álles weten over de Canarische Eilanden? De meest bruikbare weetjes, van inwonertal tot hoogste bergtop, staan in de feitentabel.

Horeca

Er valt een hoop te beleven en te zien op de Canarische Eilanden. Zo zijn er verschillende nationale parken met exotische landschappen, gezellige stadjes en paradijselijke stranden. Ook steden als Arreceife en Las Palmas zijn het bezoeken waard, met bezienswaardigheden als koloniale gebouwen, musea, theaters en groene parken.
Achtergrond

Als je naar de Canarische Eilanden op vakantie gaat, is het natuurlijk leuk om wat van de achtergrond van de eilanden te weten. Lees alles over de geschiedenis, het eilandbestuur, de economie, de flora en fauna, de cultuur en de inwoners van de Canarische Eilanden.

Klimaat

Door passaat winden vanuit de Sahara heerst er op de Canarische Eilanden een aangenaam subtropisch klimaat. Het is er bijna nooit kouder dan 20˚C! Ook het zeewater heeft altijd een lekkere temperatuur. Juli en augustus zijn de warmste maanden met dus ook de meeste zonne-uren.

Praktisch

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden? Lees op je gemak alle praktische informatie, waardoor je op je vakantiebestemming niet voor verrassingen komt te staan. Lees je van tevoren in over de gesproken talen, de valuta, eventuele aanbevolen inentingen, drinkwater en nog veel meer!