Bezienswaardigheden

Met zo veel eilanden dicht bij elkaar is het moeilijk kiezen wát je wáár wil gaan bekijken. Elk apart eiland heeft z’n eigen kenmerken, hoogtepunten en must see‘s!

Wie Canarische Eilanden zegt, denkt aan het strand. En dat is terecht! De eilandengroep heeft kilometers aan prachtige stranden voor je in de aanbieding! Ga duiken en snorkelen op Fuerteventura, of bezoek de zuidelijke stranden van Gran Canaria. De Canarische duinen kunnen ook erg mooi zijn, vooral die in de nationale parken.

In het Parque Nacional de Garajonay op La Gomera vind je een stokoud laurierbos, terwijl je op Lanzarote juist de ruige lava- en asvelden in het Parque Nacional de Timanfaya kan bekijken. Op Tenerife staat Pico del Teide, de hoogste vulkaan van Spanje, maar ook la Palma beschikt met Los Tilos over een schitterend natuurmonument.

Terug in de bewoonde wereld word je op de Canarische Eilanden ook niet teleurgesteld! Er zijn pittoreske dorpjes genoeg: het knusse Yaiza, het ‘mooiste dorpje van Spanje’, op Lanzarote zijn authentieke lage huisjes ontworpen door Cesar Manrique, en op Tenerife vind je het schilderachtige dorpje La Otrava met mooie kerken, pleinen en parken. Langs de kusten zijn ook tal van gezellige vissersplaatsjes te bezoeken, zoals Puerto Naos op La Palma.

Check hier de leukste activiteiten!

Moe van het strand? Duik eens de rijke cultuur van de Canarische Eilanden in!

Tip:

 • Parque Natural de La Dunas de Corralejo
  Fuerteventura: Prachtige duinen en witte zandstranden waar uitstekend gesurfd en gewandeld kan worden.
 • Los Tilos
  La Palma: Een biosfeerreservaat met laurierbomen dat deels in het nationaal park Natural de las Nieves ligt.
 • Nationaal Park Timanfaya
  Lanzarote: Een uniek maanlandschap ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Het was ook een filmlocatie van The Lord of the Rings.
 • Parque Nacional de Garajonay
  La Gomera: een van de oudste laurierbossen ter wereld.
 • Park Nacional del Teide
  Tenerife: In dit natuurgebied staat Pico del Teide (3718 m), de berg Pico del Viejo (3106 m) en de kraterverzameling Caldera de Las Canadas.
 • Historisch centrum van Las Palmas
  Gran Canaria: De hoofdstad van Gran Canaria heeft koloniale gebouwen, musea, theaters, groene parken en pleinen met gezellige terrassen.
 • Yaiza
  Lanzarote: Mooiste dorpje van Spanje met authentieke witte lage huisjes ontworpen door Cesar Manrique.
 • La Oratava
  Tenerife: schilderachtig dorpje met mooie kerken, pleinen en parken.

La Palma, het noordelijkste eiland van de Canarische eilanden, wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, omdat het er zo ontzettend mooi is.